Topsuz Alanda Müdahale
Trol, İskandinavya halk dilinde dev ya da cüce olarak tarif edilen, mağaralarda yaşayan çirkin yaratıkların adıdır. Çocuk hikayelerinde ise köprü altlarında bekleyen, yolcuları çeşitli işlerle oyalayan ve haraç kesen çirkin kişiler olarak resmederler.
Günümüzde amatör liglerden, süper lige kadar futbola etki etmeye çalışan ve eden troller mevcut. Bunlar için en ideal ve kolay yol ve yöntem sahte bir isim ve fotoğrafla gizlenmiş olup eyleme geçmektir. Gizlenerek veya açıktan hedeflerini sürekli takip eder çeşitli sosyal medya hesaplarında, grup ve platformlarda çıkan haber ve yazılara övgü ve eleştiri, suçlama ve karalama yorumları yaparak planlarını acımasızca ortaya koyarlar. Trollerin gerçek maksadı insanları birbirine düşürmek ve provoke ederek varlıklarını sürdürmeye çalışırlar. Bilgisizce, haddini bilmeden haber oluşturur, uygun gördükleri haberlerin altına yorum yazarak yönetici değiştirir hoca tavsiye eder, futbolcu transfer ederek kamuoyu oluştururlar. Yalan ve yanlışları ortaya çıksa dahi pişmanlık duymaz, hatalarını kabul etmez ve asla utanmazlar. Onlar için sürekli kayıktan kayığa binmek sorun teşkil etmez.
Korkaktırlar aslında, bu yöntemle kendilerini cesur hissederler. Trollerin, ilgi yetersizliği, çıkar ilişkileri, kıskançlık, kişilik bozukluğu, öfke, depresyon, kabul görmeme gibi nedenleri ve belirtileri vardır. Trolleri beslemeyiniz. Çünkü zamanında yediğiniz hurmalar, gün gelir sizi de bir tarafınızdan tırmalar.
Topsuz alanda müdahale en kötü yöntemdir. Topsuz alanda faul yapanlar genelde dışarıda kalırlar. Topsuz alanda sportmenliğe aykırı davrananlar yaptığının cezasını fazlasıyla öderler; O nedenle spor camialarında böyle kişilere pek itibar edilmez.
Hüseyin Aydoğan