Dolar 35,1824
Euro 36,7440
Altın 2.972,20
BİST 9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 9°C
Paz 13°C
Pts 14°C
Sal 12°C

Parayı veren zurnayı çalar

A+
A-
21.01.2020

Başlığa bakıp ‘yanlış mı okudum’ demeyin! Düdük değil zurna… Neden derseniz, düdük herkeste var herkes bir şekilde öttürüyor ancak zurnayı çalabilmek büyük ustalık istiyor.

Biz konumuza dönelim; Günümüzde futbol kulüplerinde para her şeyden önemli hale geldi. Anlayacağınız, bilgili, donanımlı, işinizde tecrübeli ve eğitimli olmak da işe yaramıyor…

Bakın devre arasında birçok profesyonel ve amatör takım kampa gidemedi. Kulüplerde çok fazla oyuncu dolaşımı oldu ancak kulüpler ihtiyacı olan mevkilere istedikleri oyuncuları alamadılar. Buna karşılık transfer şovlarıyla taraftarı memnun edebilmenin yolu tercih edildi.

Eskiden çocukluğumuzda mahalle aralarındaki oynanan maçlarda en çok söz sahibi olan topun sahibi olan çocuktu. O istediği olmadığında topu alıp giderdi maçta biterdi, şimdilerde durum bu hale gelmiş gibi.

Şimdi zurnayı eline alan ben öttüreceğim diyor. Pekala o’nun zurnayı çalmayı bilmediğine yine o’nu kim ikna edecek! Çünkü etrafındakiler her zaman ‘bravo çok güzel çalıyorsun’ dedikçe, o da haliyle bunlara inanacak. Aslında herkes oynuyor ne oynadığını bilmeden; O da çalıyor zurnayı ne çaldığını bilmeden…

Zurnada peşrev olmaz. Ne çıkarsa bahtınıza. Diğer deyimiyle: Kuralları olmayan ve rastgele yapılan plansız bir işte yöntem, kusur aranmaz. İş, kendi kendine nasıl yürürse yürür ve öylece biter. Şansın varsa iyi sonuç alırsın, şansın yanında olmazsa gerçekle yüzleşirsin.

Hüseyin Aydoğan


ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error: İzinsiz kopyalanamaz!