Küçükköyspor’da işler yolunda gitmiyor
Küçükköy Fevzi Çakmak İlkokulu’na başladığım 1983 yılında o dönem Maçkalıların çoğunlukta olduğu Validesuyunda oturuyorduk. Okulla birlikte Küçükköy Stadına gider, maçları izlerdim…
Küçükköyspor, 1985 yılında Profesyonel Lige yükseldi. 25 sene sonra ise yeniden Amatör Lige düştü.
Süper Amatör Ligdeki 4 yılında 3 şampiyonluk yaşayan ancak 2012’de düştüğü Bölgesel Amatör Lige çıkamayan Küçükköyspor’da şu an için görüntü iyi değil.
Dile kolay, tam 25 sene Profesyonel Liglerde mücadele eden, 2006 yılında 1. Ligin kapısından dönen Küçükköyspor, 2010-2011’de Bölgesel Amatör Lige, 1 sene sonra da İstanbul Süper Amatör Lige geriledi.
Süper Amatör Lige düşen yeşil-siyahlılar 4 yılda 3 şampiyonluğun yanı sıra, alt yapıda sayısız şampiyonluk kazandı ancak gelinen noktada A takımın, 2017-2018 sezonunda ligden çekilmesi büyük bir ihtimal gibi duruyor.
Bölgesel Amatör Lige bir türlü çıkamayan Küçükköyspor’un geçtiğimiz yıl, tüm kategorilerinin masrafının büyük kısmını karşılayan ve önemli bir gelir getiren halı sahası Gaziosmanpaşa Belediyesi ekipleri tarafından yıkılmıştı. Tribünler ise 2 sene önce deprem riskinden dolayı yıkıldı ve yerine portatif tribünler yapıldı.
Düğün Salonu olarak kiraya verilen bina da kullanılamaz hale geldi. Gelirleri azalan ve maddi olarak eski gücünden uzak olan Küçükköyspor, bu sezon istediği kadroyu bir türlü kuramadı. Küçükköyspor’un Süper Amatör Ligden çekileceği ve bir sezon A takım seviyesinde lige katılmayacağı ileri sürülüyor. Yeşil-siyahlılar, lige katılım ücretlerini bugün İstanbul İl Temsilciliğine yatırdı fakat Kulüpte halen belirsizlik sürüyor.
Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Başkan Vekili Metin Ebret, hiç bir kurumdan destek alamadıklarını, saha gelirlerinin %60 oranında düştüğünü, Kulübün maddi olarak zor günler geçirdiğini ve şu an için en doğru kararın bir sezon lige katılmamak olduğunu belirtiyor. Belediye tarafından geçici olarak alınan ve şu anda Çıraklık Eğitim Merkezi olarak kullanılan ancak 5 yıldır geri tahsisi yapılmayan Kulüp binasının Kulübe iadesini beklediklerini söyleyen Ebret, A takıma her sezon 250 bin TL civarında bütçe ayrıldığını, aynı ligde şampiyonluğa oynayan takımların kendilerinden daha güçlü bütçeleri olduğu gibi Belediyelerden ve sponsor gelirlerinden de önemli katkı aldığını, kendilerinin ise sadece saha gelirleri ile mücadele ettiğini vurguladı.
Ebret ayrıca, Küçükköyspor’un tüm bunlara rağmen 4 sezonda 3 defa şampiyon olarak Klasman Grubuna kaldığını fakat bir üst lige çıkamadığını ve A takım için harcanması gereken miktarın alt yapıya aktarılmasını ve her sezon A takıma 4-5 hazır oyuncu veren Küçükköyspor’un daha güçlü bir şekilde yukarı çıkması gerektiğini ifade ediyor.
Bu sezon için anlaştığı oyunculara halen ödemelerini yapamayan Küçükköyspor, transfer etmek istediği oyuncuları da maliyetinden dolayı kadrosuna katamıyor.
Sonuç itibariyle, Gaziosmanpaşa Belediyesinin de diğer İlçe Belediyelerine oranlara ilçesinde Kulüplere maddi destek vermemesi, ilçedeki statların yıkılıyor olması, Kulüplerin gelirlerin büyük ölçüde düşmesi sonucu, sporcu yatağı olarak nitelendirilen bu ilçedeki Kulüplerin geleceği iç açıcı görünmüyor.
Gaziosmanpaşaspor’un Stadı yeniden yapılacağı gerekçesi ile yıkıldı. Çayırgücü’nün lokali yıkılacak. Yıldıztabya Stadı için yıkım kararı çıktığı ve projelerin hazır olduğu söyleniyor. Karayolları Stadı park oldu. Siyah-beyazlılara bunun karşılığında saha tahsis edildi. Küçükköy Ramazan Süt Stadı hakkında da bir takım iddialar dolaşıyor… Karadeniz Tekin Küçükali Stadının rezidanslara kurban olması an meselesi… Gaziosmanpaşa Kulüplerinin çoğu bu gidişattan dolayı dertli. Eski şaşalı günlerin bir hayli uzağında olan 50 yıllık Küçükköyspor da bu gelişmelerin ardından bu sezon İstanbul Süper Amatör Ligden çekilebilir.