Dolar 35,0426
Euro 36,3791
Altın 2.939,42
BİST 9.915,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
15°C
Parçalı Bulutlu
Cum 14°C
Cts 8°C
Paz 13°C
Pts 13°C

“Kartal’a 12 bin 500 kişilik bir stat yapılacak”

A+
A-
12.01.2018

Kartal Belediye Başkan Yardımcısı ve Kartalspor Kulüp Başkanı Ali Apaydın son zamanlarda Kartal Stadı ile ilgili spekülasyonlar nedeniyle bir basın toplantısı düzenledi. Şuan ki Kartal Stadı’nın yeri ve yeni yapılacak stadyum hakkında yerel basın mensuplarına bilgi veren Apaydın, Kartal Stadı’nın Arif Dağlar döneminde düzenlenen plan değişikliğiyle fiilen kardırıldığını söyledi.

Kartalspor Kulüp binasında düzenlenen basın toplantısında Apaydın, ilk olarak gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Kartal Belediye Başkan Yardımcısı ve Kartalspor Kulüp Başkanı kimlikleriyle bu basın toplantısını düzenlediğini belirten Apaydın, şuan ki Kartalspor Stadı’nın bulunduğu arazi ile ilgili kamuoyunda konuşulanların yanlış bilgi olduğunu belirtti.

“Stat alanı 12 yıl önce meydan olarak düzenlendi”
Kartal Stadı’nın 2006 yılında, o zaman Belediye’yi yöneten kişiler tarafından plan değişikliği yapılarak, Meydan olarak düzenlendiğini belirten Apaydın, Stadın fiilen 2006 yılında kaldırıldığını söyledi. Apaydın, “Uzun zamandır Kartal kamuoyunda, Kartal Stadı’nın durumu ve yeni stadyum ile ilgili spekülasyonlar ve bilgi kirliliği var. Kartal Merkez planları 25 Şubat 1972 yılında yapıldı. 1972 yılında Kartal Stadı’nın olduğu yer planlarda ticaret alanı olarak yer alıyordu. 31 Mart 1986 yılına kadar burası ticaret alanı olarak kaldı. 31 Mart 1986 yılında bir plan değişikliği yapılarak, burası spor alanı olarak ilan edildi. 2006 yılına kadar burası stadyum olarak kaldı. 2006 yılında yapılan plan değişikliği ile fiilen kaldırılmış oldu. Yerinde stadyum var fakat o dönemki yöneticiler bu alanı planlarda meydan olarak değiştirdi. Yani bu alan 12 yıl önce meydan olarak hazırlandı. Bu çok önemli, yani bu 2 veya 3 yıl önce olmuş bir olay değil, 2006 yılında meydan olarak düzenlenmiştir” dedi.


“Riskli yapı raporunun dışında hiçbir şey başkanımız tarafından yapılmamıştır”
2009 yılında göreve seçilen Altınok Öz’ün tek yaptığının riskli yapı raporu alması olduğunu söyleyen Apaydın, “2006 yılından sonra buranın meydan yapılması için çalışmalar yapılmış, 2009 belediye yönetimi değişti ve şuan ki Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz geldi. Şimdiki başkanımızın yaptığı tek şey, bu stadyumun çürük mü değil mi raporudur. Onun dışında hiçbir şey başkanımız tarafından yapılmamıştır. Planlar ondan önce düzenlenmişti. Bu raporda 31 Mart 2016 tarihinde riskli yapı kararı alındı. Daha sonra Kartal Belediyesi bu raporu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne, Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne, Türkiye Futbol Federasyonu’na ve Kartal Spor Yönetimine göndererek, burası çürüktür bundan sonra yaşanacak olaylardan ben mesul değilim demeye getiren bir yazı yazmıştır. Bizde maçlarımızı Bulvarspor stadında oynamaya başladık, belediye olarak buraya 1 milyon Liralık bir yatırım yaptık” diye konuştu.

“Kartal Stadı’nın yerine meydan ve otopark yapılacak”
Şuan ki Kartal Stadı’nın arazisi ile ilgili plan notlarını okuyan Apaydın, “2012 ada 3 ve 26 parsellerden 3 parsel Kartal Belediyesinin, 26 parsel hazinenin arazisidir. Kartal Belediyesine ait 3 parsel 8 bin 70 metrekare, hazineye ait olan 26 parselde 3 bin 149 metrekaredir. Yani stadın alanı yaklaşık 11 bin metrekaredir. Planlarda meydan yazan bu alana ne yapılacak? Bununla ilgili plan notlarında ‘3 ve 26 parseller Kartal merkezi meydanı olarak düzenlenecektir. Bu alan Kartal merkezine dair bir toplanma mekanı, odak noktası ve çekim merkezi olarak düzenlenecektir. Alanın genel olarak açık alan olarak düzenlenmesi esastır. İlgili kurum ve kuruluşların görüşleri alınması koşulu ile meydanın altı otopark olarak düzenlenebilecektir. Otopark alanları da olağan üstü koşullarda sığınak olarak kullanılacaktır. Uygulama İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyesi tarafından onaylanacak, alan projeleri yapılacaktır’ ifadeleri yer alıyor. Yani arkadaşlar İlçe Belediyesi kafasına göre, dışardan söylenenlere göre rezidans yapılacak veya başka bir şey yapılacak, yapamaz. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hareket etmek zorundadır. Bunun dışında hiçbir şey yapılamaz Bahsettiğim 3 bin 149 metrekare hazineye ait bir alan var. Oda buradaki dükkanların olduğu alanlar. Dünde onlarla toplantı yaptım ve bilgilendirdim. Bu hazineye ait alandan da Milli Emlak’tan devrini istedik. İmar Kanununun 11. Maddesi var. 11. Madde de, “Hazineye ait alan yol, meydan, otopark, yeşil alan gibi alanlara rastlıyorsa imar kanunun bu maddesine göre ilçe belediyesi talep eder, hazine tarafından belediyeye devri sağlanır” diyor. Biz 11. Maddeye Milli Emlak’a yazı yazdık” şeklinde konuştu.

“Yeni stadyum yerinin tapusu alındı”
Kartal Stadı’nın yeni yeri ile ilgili bilgi veren Apaydın, “Kartal stadının yeni yeri nere olacak konusuna da gelirsek. Sultanbeyli sınırları içerisinde yoğun kaçak yapılaşmanın olduğu bir bölgede, Evkur isimli bir firmanın arazisi var. Bu arazinin üzerinde de onlarca gece kondu var. Bu gecekondulara tapu vermek ve Evkur firmasına yeni arazi tahsis etmek için İstanbul’un 39 ilçesinde hazine yerleri tespit ediliyor. Bizim Kartal’da gölet diye bildiğimiz ve şuanda Adliye Sarayı’nın yanında bir alan var. Burası şehir parkıydı. Burası şehir parkından çıkartılıp, bir kısmını Sultanbeyli’de ki araziye karşılık Evkur’a verilmesi talep edildi. Bizde Belediye Başkanlığı olarak burada Kartal Stadı için bize bir yer ayırırsanız, bu planı kabul ederiz. Aksi takdirde bunu mahkemeye taşırız dedik. Uzun görüşmeler sonucu, Plan Müdürlüğü de bana bağlı olduğu için bu planı ben takip ettim. Burada gölettin olduğu 40 dönümlük yer park alanı olarak ayrıldı. Bunun kullanımın da Kartal Stadı’nı yaparken, Kartal Belediyesi tasarlayacak. 56 dönümü Evkur’a ticaret ve konut alanı olarak verildi. Bizde 29 bin 605 metrekarelik kısmını Kartal Stadını yapmak için aldık ve protokollere işlendi. 1 Aralık 2017 tarihinde Maliye arazisinde ki hisselerimizin tapusunu aldık. Yani 29 bin 605 metrekarenin, 9 bin 153 metrekaresinin tapusu bizim. Geri kalan yaklaşık 20 bin metrekarelik tapuda protokol ve anlaşma gereği Kartalspor’a devredilecek. Çalışmalara başladık. Kartal Stadı’nın şuan ki alanı 10 bin metrekare, yeni yeri 30 bin metrekare olarak düşünürsek, 3 kat büyük tesis yapılacak. Antrenman sahaları, kulüp tesisi ve stadyum yapılacak” dedi.

“Yeni stadın projesi yapılıyor”
Son olarak yeni yapılacak Kartal Stadı’nın projesinin yapıldığını söyleyen Apaydın, “Kasımpaşa ve Başakşehir statlarını yapan mühendislik firması ile görüştük. Şuanda Kartal Stadı’nı projelendiriyorlar. En yakın zamanda stadın maketini sunacağız. Stadyum nasıl yapılacak, bir anlaşma ile mi yapılacak onun hakkında şu anda bir netlik yok. 12 bin 500 kişilik bir stadyum yapılacak” diye konuştu.

Kaynak: kent34.com


ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error: İzinsiz kopyalanamaz!