Dolar 35,2086
Euro 36,6723
Altın 2.975,83
BİST 9.985,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 8°C
Yağmurlu
İstanbul
8°C
Yağmurlu
Cum 9°C
Cts 10°C
Paz 10°C
Pts 11°C

Bu maç tarihe geçer!

A+
A-
23.11.2015

İstanbul 1. Amatör Ligde Cumartesi günü Bayrampaşa’da oynanan Cevatpaşaspor-Cerrahpaşaspor maçını sadece 1 taraftar izledi.

İstanbul 1. Amatör Lig, 8. Grupta şampiyonluk mücadelesi veren Bayrampaşa temsilcisi Cevatpaşaspor’un, sahasında Cerrahpaşaspor’u 4-2 mağlup ettiği müsabakayı sadece 1 kişi izledi.

Cevatpaşalı Serkan tek başına izledi
Yardımcı Hakem ile Hakem Gözlemcisinin Kadın olduğu ve Bayrampaşa Belediyesi Stadı’ndaki maçın 90 dakikası dostça geçerken, maçın başında takımını desteklemek için gelen Serkan isimli Cevatpaşaspor sevdalısı taraftar, 22 futbolcunun seronomide “Türk futbolu için üç defa sağol, sağol, sağol” demelerine tek başına karşılık verdi.

İki Başkan da yerlerini aldılar
Cumartesi sabahı saat 9’da başlayan maçın ilk düdüğüyle birlikte protokol tribününe tek başına gelen Cevatpaşaspor Başkanı Mümtaz Aygün, maçı Cerrahpaşa Başkanı Cevdet Tatar ile birlikte izledi.

Aygün: Sorun maçın saatinde!
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Cevatpaşaspor Genel Kaptanı Umur Aygün, maçı sadece 1 kişinin izlemesinin maç saatiyle alakalı olduğunu ifade etti. Normalde en az 150-200 taraftara oynadıklarını belirten Aygün şunları söyledi: “Sabah 9’da maç oynuyoruz. Bu maç için futbolcularımızı maç kahvaltısı için 7’de için kulübe davet ettik ancak çoğu geç kaldı. İstanbul’un değişik yerlerinden gelen sporcularımız var.  Sabah 5’te evinden çıkan olmuş. Buna rağmen maç saatine zor yetişenler oldu. Bu sorun bizim gibi birçok takımın başına geliyor. Bu saatte maç olursa, 1 kişi de izler, hiç izlemeyen de olabilir.” diye konuştu.  Aygün, tek başına takımını desteklemek için stada gelen taraftarlarına da teşekkür etti.

Fatih’te 23 takıma 1 saha düşüyor
Türkiye’nin, Kulüp, takım, Hakem, sporcu sayısı en fazla olan İstanbul’da bir haftada ortalama 600 civarı maç oynanırken, Süper Amatör Ligde 100 takım, 1. Amatör Ligde ise 180 takım mücadele ediyor.  Bir sezonda 18 bin civarı resmi maç oynanan Büyükşehir’de, bu sayı özel maçlarla birlikte 24 bin rakamına çıkıyor. Bundan dolayı Federasyon maç takviminin yoğunluğunu gözönüne alarak günün ilk saatlerine maç vermek durumunda kalıyor. İstanbul’da spor tesislerin yetersizliği sorunu günden güne artarken, Federasyon yetkilileri “arazi gösterin saha yapalım” demekle yetiniyor. Mevcut birçok tesisin yıkıldığı ve birçoğunun yıkım kararının çıktığı İstanbul’da şu anda Adalar ve Esenler’de futbol oynanabilecek tesis bulunmuyor. Diğer ilçelerde de durum çok da parlak değil. Birçok ilçede (Güngören, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş ve Beyoğlu) resmi maçlar için 1-2 tesis var. 69 amatör takımı olan ve en yeni Kulübün en az 50 yıllık olduğu tarihi yarımada Fatih’de 23 takıma 1 saha düşüyor.

İl, ilçe, köy ve mahalle takımları
Şartları uyan 7 kişinin bir araya gelip, spor kulübü kurabilme imkânına sahip olduğu Türkiye’de, özelikle de İstanbul’da sürekli yeni Kulüpler kuruluyor. Birçok yeni kurulan takımın, tesisten vazgeçtik, bir ofisinin bile olmamasına rağmen izin alabildiği İstanbul Liglerinde memleket sevdalısı insanlar, doğu büyüdükleri yerlerin adını taşıyan takımlar kurdular. İstanbul Tokat, İstanbul Sivas, İstanbul Trabzon, İstanbul Giresun, İstanbul Artvin, İstanbul Malatya, İstanbul Konya, İstanbul Siirt, İstanbul Kastamonu, İstanbul Sinop, İstanbul Gümüşhane, İstanbul Bayburt bunlardan bazıları… Yeni kurduğu takımın adının Sultangazi Trabzon olmasını isteyen bordo-mavililere Federasyon tarafından “Trabzon adıyla başlayan çok takım var” dendiği için Araklı’da bir mahalle olan Özgenspor’un adının verilmesi örneğinde olduğu gibi, İstanbul Bafra, Poligon Fethiye, Çankırı Maruf, Bahçelievler Gümüşhane, Ataşehir Çamoluk, Pazariçi Köprülü, Esentepe Adıyaman, Zara Ekinli, Yıldırım Bosna, İstanbul Bafra, Esen Bayburt, İstanbul Bulancak, İstanbul Mesudiye, Esenyurt Gümüşhanespor, Kosova Güçspor, Fetih Kelkit, İstanbul Soma, Çatalzeytin Zümrüt, Seyrantepe Ofspor, Öz Trabzonlular, Batı Trakya Türklerispor, Yeşilılgaz, İstanbul Ünyespor, Vardar, Aslanordu Gençlik, Cevizlispor, Bağcılar Orduspor gibi farklı il, ilçe, bölge, köy veya mahalle adını taşıyan takımlar da ligde yer alıyor.

Ali Kemal Demir

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error: İzinsiz kopyalanamaz!