Akşam namazının farzı için 5 dakika mola
İstanbul’da akşam saatlerinde oynanan Amatör Lig maçının devre arasında Hakem, kendisinden namazı vaktinde kılmak isteyen oyuncuya müsaade edince ikinci devre gecikmeli başladı.
İstanbul 1. Amatör Ligde şampiyonluğa çok yakın olan Beyoğlu temsilcisi Piyalepaşaspor ile Bağcılar ekibi 1453 Trabzonspor, Beyoğlu Stadında karşılaştılar.
Aynı sahada oynanan Çıksalınspor-Çerkezköyspor 1911 maçından sonra müsabakada saat 17’de başladı. BAL maçının sonlarında deplasman takımının taraftarının çıkardığı olaylar sebebiyle, Piyalepaşaspor-1453 Trabzonspor gecikmeli başladı.
İlk devresinin Piyalepaşaspor’un 2-1 önde kapattığı maçın devre arasında Hakem Serkan Karaca, 13 dakika sonra Saha Komiseri Cevdet Küçükşahin aracılığıyla takımları soyunma odasından sahaya davet etti. Bu sırada Piyalepaşaspor’un 37 yaşındaki kalecisi Cem Temizel, Hakemin yanına koştu ve “Hocam, bana akşam namazının farzını kılmam için 5 dakikada müsaade eder misiniz?“ diye sordu. Hakemin tebessüm etmesi sonucunda Cem, Hakem odasının hemen yanında olan ve sahaya sadece 2 metre mesafedeki mescide yöneldi ve iki takım da kısa bir süre Kaleci Cem Temizel’in namazını bitirmesini beklediler.
Centilmence geçen maçı Piyalepaşaspor 4-1 kazanarak Süper Amatör Lige bir adım daha yaklaştı. Kariyeri boyunca 16 farklı Kulübün formasını giyen ve toplamda 259 Profesyonel maçta forma giyen Cem Temizel, maç sonunda Hakem Serkan Karaca’ya ve kendisini sahada bekleyen iki takım futbolcularına teşekkür etti.
Ali Kemal Demir