Dolar 34,2870
Euro 37,2166
Altın 2.982,38
BİST 9.014,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 20°C

Özer Bektaş’ın yönettiği maçlara dikkat!

A+
A-
25.11.2015

İstanbul İl Hakemlerinden Özer Bektaş, bu sezon yönettiği maçlardan sonra kötü bir ünvan ile anılmaya başladı.

18 yıllık Hakem olan, geçmişte 3. Ligde 25, Bölgesel Amatör Ligde ise 27 maç yöneten 33 yaşındaki Hakem, bu sezon 7 tane Süper Amatör Lig, 2 tane de 1. Amatör Lig maçı yönetmiş. İstanbulspor A.Ş.-Dardanelspor Akademi Ligi maçına da Hakem olarak çıkmıştı.

12 haftada 4 Teknik Direktör istifa etti
Geçtiğimiz sezon Bölgesel Amatör Lig Hakemliğinden, İl Hakemliğine düşürülmesine rağmen, tecrübesi, futbol camiasındaki saygınlığı ve yönettiği maçlarda futbolcu ve teknik adamlarla kurduğu başarılı iletişim ile bilinen Özer Bektaş’ın bu sezon yönettiği 9 maçtan 4’ünde bir takımın Teknik Direktörü görevinden istifa etti.

Uzun, Demirtaş, Atar ve Uzyürük
Başarılı Hakemin 25 Ekim 2015 Pazar günü yönettiği Parseller-Selimpaşa Süper Amatör Lig maçından sonra Alibeyköy ekibinin Teknik Direktörü Kadir Uzun, 22 Kasım 2015 Pazar günü yönettiği Vardar-Nurtepespor Süper Amatör Lig maçından sonra Nurtepe Teknik Direktörü Uğur Demirtaş görevlerinden istifa ettiler. Özer Bektaş’ın 6 Eylül 2015 Pazar günü yönettiği Şafakspor-Küçükköy Süper Amatör Lig maçından haftalar sonra Küçükköyspor Teknik Direktörü Tugay Uzyürük ve 19 Eylül 2015 yönettiği Ayazağaspor-Öz Alibeyköyspor Süper Amatör Lig maçından 2 hafta sonra da Öz Alibeyköyspor Teknik Direktörü Necat Atar görevlerinden istifa etmişlerdi.

Sıra kimde?
Şubat 2009’da, Yıldıztabya Stadında oynanan, Türk Hava Yolları-Ayazağa Esenspor İstanbul Şampiyonası maçında çıkan olaylardan sonra 15 futbolcuya kırmızı kart gösterip Türkiye’nin gündemine oturan Özer Bektaş’ın kötü unvanının artık son bulmasını ümit ediyoruz!

22 futbolcuyu göndermek zor
Hayatta herşey elbette ki, tevafuktan ibaret… Hakemliğiyle, kişiliğiyle ve dürüstlüğü ile örnek alınabilecek bir yapıya sahip olan ve 3 sezon önce İstanbul’da Yılın Hakemi seçilen Özer Bektaş’ın durumu da buna benziyor. Ancak, burada esas sorgulanması gereken, bir mağlubiyetten sonra illa Teknik Direktörün mü gitmesi gerekiyor? Kan değişikliği adı altında yapılan bu rotasyonlar takımlara ne kadar fayda sağlıyor? Görev süreleri iki dudak arasında olan Antrenörlerimiz için bu durum kaçınılmaz görünüyor çünkü kötü giden bir takımda 22 futbolcunun gönderilmesi pek mümkün değil!

Ali Kemal Demir

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error: İzinsiz kopyalanamaz!