Dolar 34,2168
Euro 37,1233
Altın 2.983,70
BİST 9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 20°C

Pendik Yenişehir Gençlik 1. Amatör lige yükseldi

A+
A-
01.07.2024

İstanbul 2.Amatör Ligde 19. ve 20. Grubu ikinci sırada tamamlayarak 1. Amatör Lige çıkmak için play-off oynamaya hak kazanan İyi Gençlikspor ile Pendik Yenişehir Gençlikspor takımları Gülsuyu Asım Kara Stadında karşı karşıya geldiler.

Sporseverlerin yoğun ilgi gösterdiği iki üst düzey ekibin mücadelesi yüksek tempolu oynanırken, maçı son dakika golü ile 2-1 kazanan Pendik Yenişehir Gençlikspor 1. Amatör Lige ‘merhaba’ diyen takım oldu.

1.Amatör Lige yükselen takımın belirleneceği önemli mücadeleyi Furkan Kozalak yönetirken, Soner İsmail Sarı ve Adem İnci yardımcı hakem olarak görev yaptılar.

İlk gol İyi Gençlikspor’dan geldi
Karşılıklı ataklarla başlayan mücadelenin 14. dakikasında Sedat Öksüz orta sahadan attığı mükemmel golle takımı İyi Gençlikspor’u 1-0 öne geçirdi. Bu gol aynı zamanda ilk yarınında sonucu oldu.

İkinci yarı nefesleri kesti
İkinci yarısı nefesleri kesen mücadelede beraberlik golü için yüklenen Pendik ekibi 63. dakikada serbest vuruştan Tayfun Şahin’in golü ile skoru dengeledi 1-1. Beraberlik golünden sonra iki takım ataklarında golü bulan takım Pendik Yenişehir Gençlikspor oldu.

Hamza Metin Sırakaya takımını 1. Amatör Lige taşıdı
Son dakikada genç yetenek Hamza Metin Sırakaya ceza sahası dışından sert bir vuruşla topu filelere yollayarak Pendik temsilcisini 2-1 öne geçiren golü kaydetti. Golden sonra maçın hakemi 5 uzatma dakikası gösterdi. Uzatmalarda baskılar yapan Sancaktepe ekibi aradığı golü bulamadı ve mücadeleyi 2-1 kazanan Teknik Sorumlu Burhan Fenerci’nin talebeleri 1.Amatör Lige yükselen takım oldu.

Lokman Ergen rakibini tebrik etti
İyi Gençlikspor’un Teknik Sorumlusu Lokman Ergen, maçın son düdüğünden sonra rakibi Pendik Yenişehir Gençlikspor’un Teknik Sorumlusu Burhan Fenerci ve futbolcularını centilmenlik örneği göstererek tebrik etti. Lokman Ergen bu örnek hareketiyle fair-play ruhunu sergileyerek rakip takımın başarısını kutladı.

Pendik Yenişehir Gençlikspor tarihinde ilk kez 1. Amatör Ligde
Maç sonu Pendik Yenişehir Gençlikspor’un Teknik Direktörü Burhan Fenerci yaptığı açıklamada, “Öncelikle birliğimizi beraberliğimizi sağlayarak bizlere inanan güvenen her maçta yanımızda olan değerli Başkanım Ömür Çalışal’a bu galibiyeti armağan ediyorum. Pendik Yenişehir Gençlikspor tarihinde ilk kez çıkılan 1.Amatör lige benimle beraber yanımda olan, inanan, güvenen ve tarih yazan değerli futbolcu kardeşlerimi tebrik ediyorum. Bizi her maçta destekleyen değerli taraftarlarımıza ve yönetim kurulumuza ayrıca çok teşekkür ederim. 1. Amatör lig tüm Pendik Yenişehir camiasına hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Haber: Murat Nazik

error: İzinsiz kopyalanamaz!